home

 over ons

 nieuws

 acties

 agenda

 zakelijk

 voorraad

 portret

 contact

bigbikessmallbikes.nl / vouwfietsen

showroom

* fietsen bouwen, fietsen creëren

* tourer

* Pedersen fiets

* Mikael Pedersen

* vouwfietsen

* mountain- en citybikes

* specials

* voorraad

* verzekeringen

* BBsb / Pedersen test track

* onderdelen en accessoires

We gaan verhuizen! Kijk bij het nieuws voor meer informatie en een impressie.

vouwfietsen


Vouwen is de toekomst!     


Niet alleen een Pedersen heeft historie. Ook aan de Dahon fietsen is een mooie historie aan vooraf gegaan…

Dahon is in 1976 opgericht door een idealistische luchtvaartwetenschapper. Dr. David Hon realiseerde zich dat de wereld volkomen afhankelijk was geworden van auto’s en brandstoffen, maar ook te kampen had met het probleem van teruglopende en uitputtende reserves van belangrijke grondstoffen. Dr. Hon was vastbesloten om hierin verandering te brengen.

In zijn garage werkte hij zeven jaar lang ontelbare dagen, nachten en weekenden achter elkaar. Net zolang tot er een perfecte vouwfiets was ontstaan. Een vouwfiets die alle manieren van transport aan elkaar knoopte: treinen, metro’s, bussen, boten, vliegtuigen en auto’s.

De achtergrondgedachte was simpel: een hoogwaardige en tegelijk degelijke, prettige vouwfiets die mensen ertoe beweegt zich op een andere manier voort te bewegen. Een bijdrage aan een schoner milieu.

Na genoemde zeven jaar introduceerde Dr. Hon zijn eerste vouwfiets. De hele wereld juichte hem toe; hij won meermalen prijzen en wedstrijden en verscheen overal op televisie, in kranten en in tijdschriften.

Boordevol vertrouwen, bezocht Dr. Hon diverse grote fietsfabrikanten in Amerika, Europa en Japan in de hoop zijn ontwerp te kunnen laten fabriceren, maar overal werd hij de deur gewezen.

Nog steeds overtuigd van zijn visie, besloot Dr. Hon - alle risico’s ten spijt - zijn vouwfiets zelf te bouwen. Hij zegde zijn baan op, vergaarde enig kapitaal, verhuisde naar Taiwan en bouwde daar een fabriek. Een jaar later, in 1983, rolden de eerste Dahon vouwfietsen van de lopende band.

Nu, 1,5 miljoen fietsen later, kunnen we inderdaad met gepaste trots zeggen, dat de Dahon vouwfietsen een ommezwaai teweeg hebben gebracht. Van San Francisco tot Amsterdam, van Rio de Janeiro tot Tokyo, de Dahon vouwfiets wordt wereldwijd gebruikt om mensen van A naar B te brengen. Regeringen hebben deze vouwfiets geïntegreerd in hun plannen voor massaal transport.

En …. elke fietsenfabrikant die Dr. Hon twintig jaar geleden had bezocht met zijn eerste vouwfiets, is nu ineens in de vouwfietsen-fabricage gedoken….

Vouwen is de toekomst!

 

BBsb heeft een groot deel van het Dahon assortiment op voorraad!

 

Levering uit voorraad en tegen scherpe prijzen! Zie ook bij voorraad!

home | algemene voorwaarden | sitemap | disclaimer | downloads | links | print

BIG BIKES small bikes © 2008 | Design by Yori.nl